אני סמוך ובטוח שעל כולכן וכולכם עוברת שבת מעניינת. אם כך הדבר, למה לא להפוך אותה לעוד יותר מעניינת?הנה כמה פרקים להקשיב להם של HUJICAST, הסכת המדע והמחקר של האוניברסיטה העברית שאני עורך (עם מור תם המעולה) ומגיש, ותוך כדי גם לומד ונהנה. שיחות עם מיטב החוקרות והחוקרים בעברית במגוון רחב של נושאים, אבל את זה אתם ודאי כבר יודעות ויודעים. חדי העין שביניכם ודאי שמו לב שהחלפנו את הלוגו. יפה, לא?אז הנה כמה פרקים – לא המיטב, כי כולם טובים – שחשבתי שתיהנו מהם.מוזמנות ומוזמנים להאזין, לשתף ואם ממש אהבתם, גם לדרג.
מוח ותודעה. לפי פרופ' איילת לנדאו, מנהלת המעבדה לחקר קשב וזמן במחלקה לפסיכולוגיה ובמחלקה למדעי הקוגניציה, לכל אחת ואחד מאיתנו יש קצב פנימי המיוחד רק לה ולו, מעין מתופף אישי היושב בתוך המוח. איך זה משפיע על תפישת הזמן שלנו ומה קורה במוח בזמן שאנחנו ממצמצים
מדעי כדור הארץ. שיחה עם ד"ר יעקב וייס מהמכון למדעי כדור הארץ. כמה זמן לוקח לייצר יהלום, מה אנחנו יכולים ללמוד מהם על המתרחש בליבת הכדור והאם יום אחד גם אנחנו נהפוך ליהלומים?
סוציולוגיה. שיחה עם ד"ר יעל ברדה מהמחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה החוקרת את המורשת הבירוקרטית שהותירה האימפריה הבריטית בהודו, קפריסין וישראל, על הדרך בה הבירוקרטיה מצליחה לעצב ולהשפיע על המציאות, לעיתים לא פחות מאשר האידיאולוגיה.
פילוסופיה ומשפט. פרופ' דוד אנוך בשיחה על מערכת היחסים בין המוסר והמשפט; מהם דיני הראיות של המוסר, מהו חוסר מזל משפטי ואיך מקבלים החלטות במצב של אי ודאות.
כלכלה. שיחה עם פרופ' קרנית פלוג מהחוג לכלכלה, המוכרת לציבור הרחב בזכות כהונתה כנגיד בנק ישראל בין השנים 2014-2018 .במרכז השיחה עמד מצב שוק העבודה הישראלי נכון להיום; כולל מבט לאחור על ההחלטות שהתקבלו בתחילת המגיפה – החל"ת, המענקים, וכמובן – מבט קדימה, אל עתיד כלכלי שהמוטיב המרכזי בו הוא חוסר ודאות. כיצד ניתן לפעול ולתכנן בתנאים המשתנים במהירות. האם משהו מהותי השתנה בשוק העבודה בעקבות הקורונה? וגם על מצב העובד הישראלי; מצד אחד פריון נמוך ושכר מדשדש בשוק עבודה לא גמיש, ומצד שני מגזר ההייטק. דיברנו גם על רשת ביטחון לעצמאים, משכורות גלובליות, הפער בין מרכז לפריפריה והשפעתו על שוק העבודה, ועוד…